ESD Testere

For å ha kontroll på sitt EPA (Electrostatic Protected Area) så bør man ha en tester som kontrollerer armlenker og fottøy. Det finnes et stort utvalg testere med og uten fotplater, samt med muligheter til å logge resultatene.

Monitorer for kontinuerlig kontroll av armlenker og at bordmatten er koblet til jord er ypperlig for å ha 100 % kontroll over arbeidsplassens ESD egenskaper. Monitoren varsler umiddelbart om du har brudd i spiralsnoren og sørger derved for at ESD sikringen er på plass til enhver tid. Big-brother testeren varsler om operatøren har glemt å sette på seg armlenken!

For å kontrollere de ledende (og avledende) egenskapene til bord, bordmatter og gulv så finnes det flere testere å velge mellom. Det finnes testere av forskjellige utgaver, med integrerte prober og med eksterne prober. Digitale varianter kan blant annet logge resultater, de analoge overflate testerne er de mest solgte, mens de med LED-indikering er de rimeligste variantene.

Feltmåler et et viktig instrument for ESD koordinator for å kontrollere at ingen materialer inne i et EPA genererer mer enn maks 100V i henhold til EN 61340-5-1. Feltmåleren med ionetest settet verifiserer at ionevifter er balanserte og lader ut statiske oppladninger på isolerende produkter.

Kalibreringsenheter og limit komparatorer kan tilbys for selvtest og verifisering av testere. Dersom man har flere armlenke- og fottøytestere så vil det være hensiktsmessig å ha en kalibreringsenhet for å verifisere at testeren måler riktig. Vær obs på at testere og kalibreringsenheter bør kalibreres i henhold til bedriftens ESD plan (normalt 1 gang pr. år).

På grunn av kalibreringen så vil testere ikke lagerføres hos oss, dette er for å sikre at kundene våre skal få fullt utbytte av 1 års kalibrering ved bestilling av testere.