Metcal / OKi varmluftsutstyr

OK International utviklet HCT-900 systemet som en prisgunstig og hendig håndholdt varmluftstasjon til allsidig bruk ved produksjon og utfordrende rework. Den har et kompakt og robust design med analog kontroll for varme og luftstrøm. En "closed-loop" tilbakekobling sørger for å opprettholde ønsket temperatur uavhenig av luftstrømmen. Den unike luftpumpen er støysvak (<46 db) gir en presis kontroll av luftstrømmen for de fleste krevende applikasjoner. "Power off" funksjonen sørger for at varmeelementet og håndtaket kjøles ned for reduksjon av termisk stress. HCT-900 er laget i ESD materiale og egner seg til bruk i et EPA (Electrostatic Protected Area).

 

HCT-1000 systemet er en fullt programerbar håndholdt varmluftstasjon som både kan fjerne og plassere SMD komponenter. HCT-1000 har digital kontroll, intern eller ekstern termokoplere for feedback regulering, lagring av programmer og en integrert vakuum pick-up for komponent plassering eller fjerning. I tillegg har denne flere driftsmuligheter som manuell modus og justerbar 4 soners reflow. Som en del av MRS-1100 systemet så fremstår HCT-1000 som et allsidig konveksjonsverktøy.

 

Den nye HCT2-120 Hot Air Pencil er det nyeste tilskuddet til Metcal's rework utstyr med konveksjonsvarme. Dette digitale håndholdte konveksjonsverktøyet er ideellt for applikasjoner hvor små komponenter og IC-kretser brukes. Komponenter forminskes og fremtvinger behovet for et varmluftsverktøy som gir friheten med tilgang til små komponenter på tett bestykkede kretskort uten å berøre andre komponenter enn ønsket. Håndtaket på HCT2-120 varmluftstasjon er lite og lett, samt ergonomisk tilpasset hyppig bruk.

 

Metcal's HCT systemer brukes for å ta av og plassere elektroniske komponenter, inkludert blyfri, fra 0201 og opp til 304 pin's QFP. HCT er også effektive ved bruk sammen med hullmonterte komponenter som sokler og konnektorer. Ved bruk av en HCT sammen med sugelisse og ekstra fluss så fjernes tinnbroer og tinnsøl på en rask og effektiv måte. HCT kan også brukes sammen med plastmaterialer som krympestrømper og plastnagler etc.