Vaskemidler og vaskeutstyr

Kravene til rene printkort stiger hele tiden. Årsaken er at elektronikk i dag plasseres på steder hvor den blir utsatt for fukt og kjemikalier. Elektronikk i livsviktige styresystemer må ikke svikte pga. at elektromigrasjon har forårsaket en tilfeldig kortslutning mellom ledere eller en permanent svikt i elektronikken. Dette sammen med økende pakketettheten og mindre avstand mellom ledere og komponenter med forskjellige elektrisk potensiale øker kravene til rene printkort og i mange tilfelle printkort som er beskyttet med lakk.

Overgang til blyfritt loddetinn har også medført bruk av mer fluss og ofte mer aggressiv fluss. Dette har forsterket
behovet for vask av printkort. Bruk av no-clean flusser er i seg selv ikke nok til og fjerne behovet for vask av PCB.

I tillegg blir et kretskort utsatt for flere prosesser som håndlodding, bølgelodding, touch-up hvor hver prosess kan etterlate
rester på kortet som kan forårsake elektromigrasjon eller dårlig vedheft av beskyttelseslakken (conformal coating). I tillegg kommer håndteringen hvor hender og annet kommer i kontakt med printkortet.

Vi har lang erfaring med vask av PCB og kan levere alt i fra kjemikalier til vaskemidler man behøver. I tillegg har vi
også utstyr og kjemikalier til vask av stensiler, kjøle kondensatorer m.m.

Vi jobber med de ledende leverandørene på markedet og kan også hjelpe til med vask av mekanikk og annen industriproduksjon hvor materialet trenger rens og vask.