Hardmetall printbor- og fresere

Våre hardmetall printbor og hardmetall fresere er spesielt beregnet for boring og fresning av print og kretskort. En printprodusent borer normalt ca 3.000 hull med 3 printlaminater i høyden, før hullkvaliteten blir dårlig. De fleste vil oppleve at ved prototypefremstilling vil borene knekke lenge før de når et slikt antall. Borene er fremstilt i hardmetall og er derfor sprø. De tåler ikke sideveis belastning. Det å ta 2 bor i hånden samtidig kan være nok til at det blir skader som kan oppdages i mikroskop.

Borene kan leveres med ring. Hver diameter har sin farge og man unngår derfor tvil om hvilke størrelse boret har. Måling med skyvelær kan være nok til å skade boret.

I Varidorill kan det ikke brukes bor med ring. I CNC bore-og fresemaskiner brukes bestandig ring da denne er plassert med en fast avstand til borespissen.

Vi levere også hardmetallfresere til forkjellige type oppgaver og materialer. Fra konturfresing av printlaminat, fresing i myke materialer, fresing i aluminium og såkalte rissefreser for utfresning av printbaner.