Krepro-bloggen

04-05-2018
av KREPRO KREPRO

 

Forsinkelser og prisendringer

01-09-2021
av arne wiik
Vi opplever for tiden forsinkelser fra en del leverandører.
Det kommer regelmessig prisendringer som gjør at prisene her kan avvike fra dagens pris.
Endringer i valutakurser gjør heller ikke situasjonen bedre.
Vi ber om forståelse for dette.

AKIMist "E" for desinfisering

12-03-2020
av vibeke narmo

Befuktningssystemet AKIMist "E" JollyFog er det portabelt system som kan brukes sammen med desinfiserende midler for å desinfisere og fjerne spor av bakerier og virus.

ESD produkter med dårlig kvalitet

28-02-2019
av vibeke narmo
Markedet flommer over av tilbud på ESD produkter, men det er som vanlig; man får det man betaler for.
Våre leverandører er ikke de med lavest pris, men vi velger å forholde oss til leverandører vi kjenner.

Les litt om en test som er utført på linken:https://www.elm-esd.no/tvilsomme-esd-produkter

Hvordan velge loddestasjon?

28-05-2018
av Karl Krepro
Krepros utvalg av Metcal loddestasjoner
......................................Loddestasjoner er et naturlig valg når man skal lodde finelektronikk - den gode, gamle loddebolten uten temperaturkontroll egner seg mest til grovjobber.

Forskjellige bruksområder har forskjellige behov - skal man lodde kraftelektronikk, virkelig små overflatekomponenter eller mye forskjellig? Jobber du med produksjonslodding, rework eller prototyping?

Krepro fører loddeutstyr fra Metcal, en anerkjent leder i bransjen. Deres loddestasjoner er bygd på SmartHeat®-prinsippet. Dette innebærer at loddespissen varmes via induksjonsprinsippet, og at legeringen i spolen setter temperaturen. Dette gir flere fordeler:

Hvorfor lakkere kretskort?

28-05-2018
av Karl Krepro
Lakkering av kretskort
.....................................................Kretskortlakk, også kalt Conformal Coating, brukes som beskyttelse på monterte kretskort (PCB). Lakken beskytter kretskortet og de monterte komponentene fra tøffe omgivelser. I krevende applikasjoner kan elektronikken utsettes for støv, fuktighet, etsende kjemikalier, vibrasjoner, temperaturvariasjoner, korrosjon, salt osv.

Ved å beskytte kretskortet mot disse faktorene, kan levetiden på elektronikken ute i felt økes betraktelig. Kretskortlakk brukes i dag i mange anvendelser; slik som i militære prosjekter, i bilindustrien, i luft- og romfartsindustrien og industrielle applikasjoner.

Korrosjon er årsak til mellom 25-50% av alle feil som oppstår i felt. Korrosjon er avhengig av tre faktorer - fuktighet, tilstedeværelsen av elektrode/katode og en spenningsforskjell.

Hvordan ta vare på loddespisser?

24-05-2018
av Karl Krepro
Oksidert loddespiss
Loddestasjoner og loddebolter er mye brukte verktøy i elektronikkproduksjon og elektronikkprototyping. Loddespissen er kanskje den viktigste delen av loddebolten, da den er i kontakt med det man skal lodde, og overfører varmen fra varmeelementet til loddepunktet.

For å sikre lang levetid på loddespissen, er det viktig at man tar godt vare på den.

Et par tips i så måte:

Velkommen til våre nye websider!

04-05-2018
av Karl Krepro
Forrige store ommøblering av våre websider skjedde i 2011, så vi følte det var på tide å gjøre en oppdatering. Det er en evolusjon heller enn en revolusjon, men det bakenforliggende systemet er nytt, og vi har modernisert utseendet noe.