Krepro-bloggen

04-05-2018
av KREPRO KREPRO

 

Webinar om ionisering 1. oktober

22-09-2020
av vibeke narmo
Vi kan tilby webinarer fra vår leverandør Desco. Klikk på en link for påmelding:

AKIMist "E" for desinfisering

12-03-2020
av vibeke narmo

Befuktningssystemet AKIMist "E" JollyFog er det portabelt system som kan brukes sammen med desinfiserende midler for å desinfisere og fjerne spor av bakerier og virus.

PRISENDRINGER

09-03-2020
av arne wiik
Grunnet stadig endringer i kursen på norske kroner har vi problemer med å holde prisene her ajour.
Vi forbeholder oss derfor retten til prisendringer.
Vi vil vurdere dette fra ordre til ordre avhengig av hvilken kurs varene har eller vil bli kjøpt inn.

ESD produkter med dårlig kvalitet

28-02-2019
av vibeke narmo
Markedet flommer over av tilbud på ESD produkter, men det er som vanlig; man får det man betaler for.
Våre leverandører er ikke de med lavest pris, men vi velger å forholde oss til leverandører vi kjenner.

Les litt om en test som er utført på linken:https://www.elm-esd.no/tvilsomme-esd-produkter

Hvordan velge loddestasjon?

28-05-2018
av Karl Krepro
Krepros utvalg av Metcal loddestasjoner
......................................Loddestasjoner er et naturlig valg når man skal lodde finelektronikk - den gode, gamle loddebolten uten temperaturkontroll egner seg mest til grovjobber.

Forskjellige bruksområder har forskjellige behov - skal man lodde kraftelektronikk, virkelig små overflatekomponenter eller mye forskjellig? Jobber du med produksjonslodding, rework eller prototyping?

Krepro fører loddeutstyr fra Metcal, en anerkjent leder i bransjen. Deres loddestasjoner er bygd på SmartHeat®-prinsippet. Dette innebærer at loddespissen varmes via induksjonsprinsippet, og at legeringen i spolen setter temperaturen. Dette gir flere fordeler:

Hvorfor lakkere kretskort?

28-05-2018
av Karl Krepro
Lakkering av kretskort
.....................................................Kretskortlakk, også kalt Conformal Coating, brukes som beskyttelse på monterte kretskort (PCB). Lakken beskytter kretskortet og de monterte komponentene fra tøffe omgivelser. I krevende applikasjoner kan elektronikken utsettes for støv, fuktighet, etsende kjemikalier, vibrasjoner, temperaturvariasjoner, korrosjon, salt osv.

Ved å beskytte kretskortet mot disse faktorene, kan levetiden på elektronikken ute i felt økes betraktelig. Kretskortlakk brukes i dag i mange anvendelser; slik som i militære prosjekter, i bilindustrien, i luft- og romfartsindustrien og industrielle applikasjoner.

Korrosjon er årsak til mellom 25-50% av alle feil som oppstår i felt. Korrosjon er avhengig av tre faktorer - fuktighet, tilstedeværelsen av elektrode/katode og en spenningsforskjell.

Hvordan ta vare på loddespisser?

24-05-2018
av Karl Krepro
Oksidert loddespiss
Loddestasjoner og loddebolter er mye brukte verktøy i elektronikkproduksjon og elektronikkprototyping. Loddespissen er kanskje den viktigste delen av loddebolten, da den er i kontakt med det man skal lodde, og overfører varmen fra varmeelementet til loddepunktet.

For å sikre lang levetid på loddespissen, er det viktig at man tar godt vare på den.

Et par tips i så måte:

Velkommen til våre nye websider!

04-05-2018
av Karl Krepro
Forrige store ommøblering av våre websider skjedde i 2011, så vi følte det var på tide å gjøre en oppdatering. Det er en evolusjon heller enn en revolusjon, men det bakenforliggende systemet er nytt, og vi har modernisert utseendet noe.